Fakulta

PoÚtStŠtPiSoNe
Loading backend data

Dean's message

Túžba meniť svet k lepšiemu je v každom z nás. Stavebníctvo je jednou z možností, ako tento sen naplniť. Stavba je komplexné dielo nielen z pohľadu architektúry, konštrukčných systémov, ale vnímame ju ako podnikateľský projekt. Je potrebné ju naplánovať, realizovať, predať a nájsť vhodný spôsob užívania. Príď k nám študovať a toto všetko ťa naučíme. Postav si s nami svoju úspešnú budúcnosť!

Vymenovanie nového rektora TUKE

Display portlet menu
Späť na novinky

Vymenovanie nového rektora TUKE

Správy

Prezidentka Slovenskej republiky J.E. Zuzana Čaputová v stredu 16. augusta 2023 vymenovala dvoch rektorov vysokých škôl. Do funkcie rektora TUKE na obdobie rokov 2023 – 2027 bol vymenovaný prezidentkou SR prof. Ing. Peter MÉSÁROŠ, PhD., bývalý dekan Stavebnej fakulty.

"Je potrebné, aby na svojich školách prijali výzvy, ktoré pred vedu a vzdelávanie kladie 21. storočie. Zároveň od nich očakávam, že budú výraznou mierou prispievať k zmenám k lepšiemu. Aby vysoké školy študentom odovzdávali nielen vedomosti, ale viedli ich tiež k humanizmu a k etike. A aby sa nám popri poznaní darilo kultivovať aj úctu a rešpekt k nemu,“ povedala po slávnostnom vymenovaní pani prezidentka.

Za Stavebnú fakultu novému pánovi rektorovi srdečne blahoželáme k vymenovaniu do funkcie. Toto ocenenie nesie so sebou nielen zaslúžené uznanie jeho doterajších úspechov, ale aj dôveru, ktorú mu univerzitná komunita prejavila. Pán rektor je známy svojou zodpovednosťou a oddanosťou k vedeniu v oblasti akademického rozvoja, vzdelávania i vedy. Veríme, že jeho vízia prinesie obohacujúce zmeny a inovácie, ktoré posunú univerzitu ešte ďalej vpred.

Na tejto ceste mu prajeme veľa zdravia, pracovných úspechov, rozvahy a energie pri rozvoji našej Alma mater, Technickej univerzity v Košiciach.

Fotogaléria